Biz Kimiz?

Empati Derneği, bireylerin ve kurumların; sokak hayvanlarıyla, sahipli hayvanlarla, doğayla, doğal yaşamla, toplumun farklı kesimlerinden insanlarla empati kurabilme yeteneğinin geliştirilmesi, bu bahsi geçen hedef kitlelerin temel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak empati kurabilme üzerine eğitim programlarının, projelerin, etkinliklerin tasarlanması, uygulanması, tüm canlıların yaşam hakkına saygı temelli yaklaşımların yaygınlaştırılması amacı ile kurulmuştur. Örgütlenmemizin önceliği sokak hayvanlarımızın beslenme, barınma, tedavi ve korunma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması ve yaşam hakkı ihlallerinin engellenmesidir.

Derneğimiz, Sivil Düşün AB Programı tarafından fonlanan BesleBeni projesi aracılığıyla tanışan, bir araya gelen, beraber çalışan bireylerin resmi olarak örgütlenme kararı üzerine 01.12.2016 tarihinde kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır. Örgütlenmemiz aşağıdaki çalışma ilkeleri çerçevesinde faaliyetlerini sürdürür ve yaygınlaştırır.

Tarafsız İşbirlikçi Şeffaf Yaşam Odaklı

Tarafsız

Yöneticilerimizin, üyelerimizin ve gönüllülerimizin bireysel politik görüşleri ve farklı yaşam tarzları olabilir, ama bu derneğimizin çalışmalarını etkilemez. Minik dostlarımızın bir siyasi görüşü yoktur, onlar mamalarına bakarlar, biz de onların mutluluğuna.

İşbirlikçi

Minik dostlarımızın yararına çalışmak isteyen kurum ve kişilerle işbirliğine her daim açığız. Yaptığımız işbirlikleri o kişilerin veya kurumların başka alanlarda her yaptıklarını onayladığımız anlamına gelmez. Beraber çalışabilme yaklaşımıyla iletişim kurarız.

Şeffaf

Ülkemizde sivil toplum kuruluşlarının en büyük sorunlarından birinin güven eksikliği olduğunu biliyoruz. Hem yaptığımız çalışmalarda, hem karar verme süreçlerinde, hem de finansal süreçlerimizde şeffaflık vazgeçilmez ilkelerimiz arasındadır.

Yaşam Odaklı

Yaptığımız tüm çalışmalar, aldığımız tüm kararlar, uyguladığımız tüm projeler yaşam hakkını gözetmeyi temel alır. Minik dostlarımızın, onlara kucak açan doğa ananın zarar görmemesi konusunda oldukça hassas ve kararlıyız.